תשקיעו באתר אינטרנט איכותי
אתחיל בזה שלא כל פרסום הוא פרסום טוב, ולא כל אתר הוא אתר שמכניס לקוחות. אני בטוח שרוב בעלי העסקים קיבלו לפחות פעם אחת חוויה שלילית מהשיווק הדיגיטלי שלהם, יש גם בעלי עסקים שלא מצליחים להאמין שגם העסק שלהם יכול להתקדם באינטרנט.
אני כאן להגיד לכם שאתר אינטרנט איכותי עם פרסום מדויק יכול להזרים לקוחות לעסק שלכם על בסיס קבוע.
סליחה שאני ישיר מדי אבל אם יש לכם עסק ואין לכם אתר אינטרנט שמכניס לקוחות, אתם צריכים להתעשת על החיים של העסק שלכם. אני בטוח שתעשו את הצעד הזה, השאלה היא מתי.
ונחזור לעניין, כשמדברים על בניית אתרים יש המון דברים שצריך להתייחס אליהם, איך מגדירים מחיר לאתר אינטרנט? מה היא המערכת הטובה ביותר לבניית האתר? בואו נתחיל.
מערכת וורדפרס וכל השאר
אין ספק שמערכת וורדפרס היא המערכת הטובה ביותר לבניית אתרים, לבטח שמעתם גם על wix ועל עוד מערכות קוד סגור כמו site123 ועוד.
וורדפרס היא מערכת קוד פתוח.
wix, site123 הן מערכות קוד סגור, מה ההבדל בין מערכת קוד פתוח למערכת קוד סגור?
– מערכת קוד פתוח היא תוכנה חופשית לשימוש ציבורי שלא נשלטת ע׳׳י חברה מסחרית ויש לעניין הזה יתרונות: אין צורך לשלם על המערכת, אם אתם מעוניינים להעביר את האתר שלכם לשרת אחסון אחר אפשר לבצע זאת בקלות.
למעשה במערכת קוד פתוח קוד המקור של האתר שלכם הוא נגיש, במילים פשוטות אפשר לצרוב עותק של האתר שלכם למקרה חירום ולשמור אותו במקום בטוחה או להעביר את האתר ממקום למקום.
בהשוואה למערכת קוד סגור שכדי להשתמש בה צריכים לרכוש מנוי חודשי, ולהיות כפופים לתנאיה חברה של חברה מסחרית.
כשבונים אתר על מערכת קוד סגור, לא יהיה ניתן להעביר אותו לשרת אחסון אחר כי במקרה הזה לא תקבלו גישה לקובץ המקור כי מדובר במערכת שקוד המקור שלה סגור.
למה אנשים בכל זאת יעדיפו להתפשר ולבנות אתר במערכות כמו wix, site 123, או כל מערכת קוד סגור שהי? כי זה הרבה יותר קל. הרבה יותר קל לבנות אתר על מערכת קוד סגור, למעשה המערכות האלה נבנו כדי לשרת את האינטרסים של בעלי עסקים ובלוגרים קטנים שלא מבינים בבניית אתרים אך רוצים לבנות לעצמם אתר קטן.
כמובן שהתוצאה במערכות האלו היא הרבה פחות מקצועית ולדעתי האישית לא מתאימה לעסקים.
אנחנו יכולים להמשיך ולדבר שעות על למה לא כדאי לבנות אתר במערכת קוד סגור, אבל אני רוצה להתמקד במערכת אחת מדהימה שלא צריכה להיות כלולה בהשוואה עם שאר המערכות כי היא שמה אותן בכיס הקטן.
מערכת וורדפרס לבניית אתרים:
כמו שכתבתי בתחילת המאמר וורדפרס היא מערכת קוד פתוח ואין ספק שזה יתרון ענק: היא לא מסחרית, אפשר להעביר את האתר ממקום למקום. אין צורך להיות תלויים בחברת אחסון אחת, אין צורך להיות כפופים לרגולציות של חברה מסחרית, ואין צורך לשלם כסף בעבור המערכת.
הקטע הוא שאי אפשר לבנות אתר וורדפרס לבד, זה דורש איש מקצוע מיומן או חברה מקסימה לבניית אתרים כמונו.
מהבחינה הטכנית וורדפרס היא מערכת מורכבת ומצריכה יכולות מקצועיות גבוהות.
כשבונים אתר בצורה מקצועית בוורדפרס, התוצאות עולות על כל ציפייה. אין ספק שוורדפרס מספקת את התוצר הטוב ביותר מבין כל המערכות ובדיוק בגלל זה היא שולטת בשוק עם 23% מהאתרים בעולם, יש עשרות אם לא מאות חברות לבניית אתרים כך שזה נתח לא ייאמן.
מבחינת יכולות עיצוב:
במערכות קוד פתוח וגם במערכות קוד סגור אפשר להגיע ליכולות עיצוב גבוהות, אבל אתרי אינטרנט לא נמדדים רק ע׳׳פ העיצוב אלא על פי חווית המשתמש, מהירות הטעינה, ואלמנטים נוספים.
בשורה התחתונה עדיף תמיד לבנות אתר על מערכת קוד פתוח כדי לא להיות מוגבלים לרגולציה של חברה מסחרית כל שהיא ולהשיג תוצאות ברמה מקצועית וגבוה יותר.
מחיר בניית אתר אינטרנט לעסק:
מחיר לבניית אתרי אינטרנט הוא נושא מורכב עם טווח מחירים רחב ומבלבל, כתבנו על זה מאמר מורחב כאן בקישור הזה. כאן אעבור על הנקודות על הנקודות החשובות:
טווח המחירים של בניית אתרים הוא רחב מאוד בגלל סוגי ההצעות השונות:
– בניית אתר סטנדרטי במערכת וורדפרס תעלה לכם בין 4000₪–7000₪ אצל חברה לבניית אתרים או איש מקצוע, זו האופציה המומלצת ביותר מבין כל ההצעות.
– פיתוח אתר בעזרת כתיבת קוד תתחיל מ- 7500₪ ויכולה להגיע גם לכמה עשרות אלפי שקלים, האופציה הזו לא מומלצת לעסקים קטנים שלא צריכים אתרים מורכבים מדיי.
– האופציה הפחות טובה אך היותר חסכונית היא בניית אתר בחינם באופן עצמאי, זכרו שאתר שלא נבנה על ידי בעל מקצוע גם נראה ומרגיש כך ואין ספק שיהיה פחות מקצועי, הרחבנו על זה המון במאמר המלא.
דרכי התמחור לאתר אינטרנט:
- 1. תמחור ע׳׳פ מספר שעות עבודה – התמחור השעתי מתחיל ב-100₪לבין 250₪ של בונה/מפתח אתרים. לרוב מי שיעבד במתכונת הזו יהיו פרילאנסרים וחברות קטנות.
- 2. תמחור ע׳׳פ מחיר בסיס ותוספות – זו הדרך המומלצת ביותר. מחיר הבסיס כולל את העמודים הבסיסיים של אתר אינטרנט, התוספות הן כתיבת תוכן, עמודים נוספים באתר, ותכני מדיה כמו עיצובים גרפיים ותמונות. בעזרת שיטת התמחור הזו אתם מקבלים בדיוק מה שמגיע לכם ולא משלמים מחיר כללי שנזרק לעברכם.
איך מפרסמים את האתר?
כמעט כל פעולות השיווק שלכם באינטרנט מתחילות מהקמת אתר אינטרנט, באופן כללי אני מקדם ומפרסם רק אתרים שבניתי במו ידי, זאת כדי לשלוט על מערך השיווק באופן מוחלט.
אחרי שבניתם אתר אינטרנט, צריכים לבחור את פלטפורמת השיווק הנכונה, כמובן שאפשר לשווק גם ב2 או 3 פלטפורמות, בואו נדבר על האופציות:
לפרסם את האתר שלך בגוגל:
גוגל היא מערכת פרסום מצוינת ודרך מדהימה לפרסם האתר שלך, אחת הדרכים הטובות ביותר לפרסום בגוגל היא קמפיין חיפוש, בקמפיין זה יוצגו המודעות הפרסומיות שלך לאנשים שחיפשו את השירותים שלך בגוגל.
שיטת התשלום בקמפיין פרסום בגוגל מהסוג הזה היא ״ppc״ – תשלום עבור הקלקות.
גוגל תחייב את החשבון שלך בכל פעם שאדם יקליק על המודעה שלך ויעבור לאתר שלך.
תקציב הפרסום בגוגל לעסק קטן צריך להתחיל מ- 1000₪–1500₪.
לאיזה עסקים פרסום בגוגל מתאים?
התשובה הכללית היא הרוב המוחלט של העסקים.
אבל אני רוצה להיכנס איתכם לפרטים יותר קטנים: פרסום בגוגל יתאים לעסקים שצריכים להיות נוכחים בזמן שהלקוח מחפש את השירות: זה יכול להיות שירות הובלות, חנות וילונות, פסיכולוג, חנות ספרים, חנות למוצרי טמבור ועוד. האם גם השירות שלכם משתייך לעקרון הפשוט הזה של ביקוש והיצע? סביר שכן.
לפרסם את האתר שלך בפייסבוק ואינסטגרם
פרסום בפייסבוק ואינסטגרם היא אופציה שמתאימה לעסקים שצריכים לייצר את הביקוש לשירותים והמוצרים שלהם ולכן לא תתאים לכל סוגי העסקים.
בואו נדבר על פרסום האתר שלכם במערכת פייסבוק-אינסטגרם (מדובר באותה המערכת), נתחיל בזה שאפשר לפרסם בפייסבוק ואינסטגרם גם מבלי שיש לכם אתר אינטרנט, אבל זאת לא הדרך הטובה וגם נסביר מה הבעיה במקרה הזה:
נניח והגולש ראה את המודעה שלכם בפייסבוק והוא לחץ עליה כדי לקבל פרטים נוספים – ישנה אפשרות לשלוח אותו למלא טופס או להתקשר לעסק שלכם בלי לצאת ממערכת פייסבוק ולכאורה, אין צורך באתר אינטרנט.
שימו לב לבעיה במקרה הזה: פניות שיגיעו היישר מפייסבוק ולא יעברו סינון נוסף באתר האינטרנט – יהיו פניות הרבה פחות רלוונטיות ואיכותיות.
ולכן כשמפרסמים בפייסבוק ואינסטגרם חשוב לשלוח את הגולשים לאתר האינטרנט שלכם, שם הם יוכלו לקבל פרטים נוספים על המוצרים והשירותים שלכם, וכך ההתעניינות שלהם תהיה יותר איכותית ומוכוונת.
בהשוואה לפרסום במנועי החיפוש, הפרסום ברשתות החברתיות יהיה וויזואלי יותר ויכלול תמונה או סרטון שיווקי ובגלל זה הוא יתאים הרבה יותר לעסקים שהמוצרים שלהם וויזואליים כמו חנויות בגדים, מסעדות, ניתוחים פלסטיים, מוצרי קוסמטיקה ועוד.
דרכי קידום נוספות:
חשוב לציין שיש דרכים נוספות לקידום האתר שלכם כמו קידום אורגני במנועי חיפוש, קידום מאמרים באתרי תוכן, קידום בטיקטוק ועוד דרכים שלא ארחיב עליהן כאן כי אני מתמקד בדרכי פרסום ספציפיות לאתרים שלי שהן גוגל ופייסבוק נכון לקריאת השורות האלה.